Värdering

Med vår breda kunskap så kan vi hjälpa till att värdera era föremål vid t.ex. ett boskifte, dödsbo eller saker du har hemma, kanske liggandes i en låda som du inte längre har någon glädje av.
Vi gör även värderingar på uppdrag av bland annat försäkringsbolag och polisen.

Vi värderar allt ifrån enstaka föremål till stora samlingar, inget är för litet eller för stort.
Vi tar emot era föremål mot ett inlämningskvitto och normalt så är värderingen klar inom 48 timmar under vardagar. Då kan ni välja att ta hem de värderade föremålen eller sälja hela eller delar av det om ni så önskar.
 

Värdering är en tjänst vi erbjuder och kostnaden är 800kr/tim men står helt i proportion till föremålens värde, dvs ju längre tid en värdering tar desto större värde har föremålen.
Tar värderingen t.ex. 15 minuter så kostar det 200kr.

Väljer man att avyttra de värderade föremålen i anslutning till värdering så är värderingen däremot helt kostnadsfri.

HEMBESÖK

Har Ni inte möjlighet att komma till butiken? Då kan vi komma till Er!
Om Ni endast vill ha en värdering så utgår en värderingskostnad, gör vi affär på plats så är det kostnadsfritt. Hembesök riktar sig framför allt till Er som har större samlingar av mynt, klockor, porslin, blankvapen, konstföremål mm.

Kontakta oss gärna för mer information om värdering och priser.

Går du till en butik som endast säljer nya varor så värderas ditt smycke oftast i ett nyvärde. Detta innebär att du får reda på vad ett motsvarande smycke skulle kosta nytt idag, hos den handlaren du har besökt. Detta pris har alltså inget med ditt smycke att göra.

Besöker du en butik (t.ex. oss) som säljer gamla smycken så lämnar vi ett direkt bud på ditt smycke, dvs vi talar om vad du får om du säljer ditt smycke till oss. Detta är ett försäljningsvärde.

Marknadsvärde är vad smycket kostar hos en handlare (t.ex. oss) som säljer begagnat/vintage. Observera att detta värde används endast vid ett eventuellt försäkringsärende där vi får uppdrag av försäkringsbolag att värdera stulna/skadade föremål.

Exempel på föremål vi värderar:

Smycken
Guld
Silver
Dental
Diamanter
Bijouterier
Klockor
Mynt
Sedlar
Frimärken
Medaljer
Samlarföremål
Keramik
Glas