Värdering - Vanliga Frågor

VANLIGA FRÅGOR KRING VÄRDERING

NÅGOT DU UNDRAR ÖVER?

Här har vi listat några av de vanligaste allmänna frågor vi brukar få från kunder. Ifall du inte finner svar i listan nedan nedan har vi även samlat frågor och svar om värdering, guld, silver och Tradera-auktioner.

En värdering av oss kostar 800 kronor per timme. Detta gäller till skillnad från många andra timavgifter ej per påbörjad timme. Tar värderingen oss 15 minuter så blir det slutgiltiga kostnaden för dig alltså 200 kronor.

Vi värderar alla föremål som förekommer inom vårt affärsområde.

Exempel på dessa är:

  • Guldföremål
  • Silverföremål
  • Armbandsur och fickur
  • Antikviteter
  • Samlarsaker

Vi har väldigt säker förvaring och dina saker är lika trygga som våra egna varor. När du lämnar in dina föremål hos oss är det i första hand din hemförsäkring som gäller.

Vi har över 65 års sammanlagd erfarenhet av värdering. Vi har ett effektivt och dynamiskt arbetssätt där vi hämtar information från böcker, branschkollegor och internet. Den information du får om dina föremål är därför alltid korrekt och aktuell.

Vi försöker alltid att göra värderingen så snabbt som möjligt, ibland kan vi även göra den under tiden du som kund väntar. Oftast tar vi dock emot dina varor för värdering och har värderingen klar inom 2-3 arbetsdagar.

Går du till en butik som endast säljer nya varor så värderas ditt smycke oftast i ett nyvärde. Detta innebär att du får reda på vad ett motsvarande smycke skulle kosta nytt idag, hos den handlaren du har besökt. Detta pris har alltså inget med ditt smycke att göra.

Besöker du en butik (t.ex. oss) som säljer gamla smycken så kan du få två besked;

  • Vad vi skulle ta för Ditt smycke om vi hade det hos oss. Detta är ett marknadsvärde.
  • Vad du får om du säljer ditt smycke till oss. Detta är ett försäljningsvärde.